szerző:
hvg.hu

Meghökkentő hatása van annak, amikor egy interaktív térképen valósággal életre kelnek az amúgy száraz számok.

Emberek ezreinek kell elhagyniuk az otthonaikat nap nap után a világ különböző részein, háborúk, forradalmak, kormányváltások, és még sokféle politikai és egyéb ok miatt.

A Refugee projekt célja egy olyan online adatvizualizáció megvalósítása volt, amely majd fél évszázadra visszamenően feltérképezi a menekülési hullámokat. Az interaktív térkép elkészítéséhez az ENSZ-től kapott adatokat használták, és több mint 500 órát dolgoztak rajta.

A térkép alján egy idővonal is húzódik, és ha itt egy adott évre kattintunk, máris láthatjuk a „gócokat” a világban. Ha pedig kiválasztunk egy-egy országot, megtudhatjuk lakóinak számát, és azt, hogy hányan hagyták el az otthonukat, és merrefelé vándoroltak.

A különleges interaktív térképet ezen a linken nézheti meg.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!