szerző:
hvg.hu

Március végén jelenik meg PlayStation gépekre az Xbox-on korábban nagy sikert aratott Fez. A történet szerint a kétdimenziós világban élő főhős egyszercsak rátalál a harmadik dimenziót nyitó tárgyra.

Az USA-ban március 15-től, Európában pedig március 26-tól lesz elérhető a playstationös Fez. A Polytron a Sony minden releváns gépére, PlayStation 3-ra, 4-re és PS Vitára is megjelenteti a játékot. A kiadó a cross-buy mellett döntött, tehát aki megveszi a játékot otthoni konzoljára, az megkapja Vitán is, és még a játékmentések is hasonlóan mindegyik eszközről elérhetők lesznek.

A Fez eredetileg Xbox 360-ra jelent meg, 2012 áprilisában, azóta egymilliónál is több példányban értékesítették. Főhőse a kétdimenziós világban élő Gomez, akinek váratlanul sikerül megnyitnia a harmadik dimenziót, a játékosoknak pedig ezt kihasználva kell megoldaniuk a feladatokat.

A játék producere, Marie-Christine Bourdua az EU PlayStation Blognak azt mondta: a játék PS4-en 1080p-s full HD-ban, 60 fps sebességgel fut majd, míg a PS3 verzió ugyanezt a sebességet tudja majd, csak 720p-ben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!