szerző:
hvg.hu

A PlayStation 4 eddig is komoly előnnyel vezetett az Xbox One előtt, és bár a Microsoft konzolja nemrég ráerősített, a PlayStation 4-re érkezett Infamous: Second Son hatalmas löketett adott a Sony gépének.

Határozott mértékben, 106 százalékkal dobta meg a PlayStation 4 heti eladási számát a hétvégén kiadott Infamous: Second Son című játék a legfontosabb európai piacon, az Egyesült Királyságban. Az MCV elemzése szerint a PS4-re kiadott szoftver arányaiban is nagyobb hatással volt az értékesítésre, mint az Xbox One szekerét nemrég betoló Titanfall.

A Sony új konzolja már év elejéig jelentős előnyre tett szert a microsoftos versenytársához képest. Bár az xboxos Titanfall piacra dobása után úgy tűnt, az újgenerációs platformra kiadott első AAA kategóriás játék segíthet a Microsoftnak ledolgozni a hátrányt, az új Infamous debütálása után inkább úgy tűnik, hogy a Sony meg tudja tartani, vagy talán növelni is tudja előnyét.

Az Xbox One egyik legnagyobb hátránya egyébként minket is érint: bár szürkeimportban sok helyen beszerezhető Magyarországon is, a Microsoft egyelőre kevés helyen forgalmazza hivatalosan is a gépet, például hozzánk is csak szeptemberben jön majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!