szerző:
hvg.hu

Sokan vannak, akiknek még bakelitlemezek (is) őrzik kedvenc zenéiket. Az alábbi eszközzel megmenthetjük, korszerű formába önthetjük ezeket a muzsikákat.

Az USB Mini Turntable Capture & Player különlegessége éppen az, hogy – a nevének megfelelően – egy valóban kicsi, kompakt készülékről van szó.

Elsődleges funkciója, hogy MP3-as számokká alakítsa a régi bakelitlemezeken lévő zenéket, s minthogy USB-vel kapcsolódik a komputerhez, a számítógépünkre menthetjük ezeket az átalakított számokat.

Az eszköznek beépített hangszórója is van, így meg is hallgathatók a régi lemezek (ha mondjuk már nem lenne meg hozzájuk a lemezjátszó), de az RCA audiokimenet azt is lehetővé teszi, hogy más hangkeltőket is bevethessünk.

33-as és 45 rpm-es lemezeket egyaránt konvertálhatunk a valóban mini, mindössze 28 x 11 x 6 centis berendezéssel, amely alig valamivel nyom többet fél kilónál. Az ára sem vészes: 65 dollár.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!