szerző:
hvg.hu

Az eddigi 3D nyomtatók csupán egy- vagy kétféle műanyaggal dolgoztak. Egy Kickstarter-projekt forradalmi változást hozhat ezen a téren.

Egy igazán különleges eszközt fejlesztett az ontariói Structur3D Printing nevű cég, és most a felhasználók kegyeiért kampányolnak a Kickstarteren. És nem is teszik feleslegesen, hiszen még több mint egy hónap hátravan a pénzgyűjtési időszakból, azonban már a célul kitűzött összeg több mint a duplája összejött.

De miről is van szó? Egy olyan, a 3D nyomtatókhoz köthető tartozékról, amellyel tulajdonképpen bármilyen anyag használható, azaz a 3D nyomtatást kihasználva bármit nyomtathatunk, akár cukorral, akár Nutellával, de persze használhatunk műanyagot is, az elvárt eredménytől függően.

A Discov3ry Paste Extruder kompatibilis a jelenleg forgalomban lévő 3D nyomtatókkal, így ha majd forgalomba kerül (amire az év vége felé lehet számítani), valóban mindennapos használati eszközzé teheti a 3D nyomtatót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!