szerző:
hvg.hu

Egy iPad-tok profi videofelvevőt varázsolhat táblagépünkből.

Ha már videót is lehet készíteni az iPaddel, miért ne lehessen ezt profi szinten tenni? Valami ilyesmi járhatott az iOgrapher nevű tok fejlesztőjének fejében, és egy olyan iPad-tokot készített, amellyel nemcsak a videózás, hanem annak eredménye is élménnyé válhat.

A Photojojo által forgalmazott tok tartós és kiváló minőségű polikarbonátból készült. Mindkét oldalára fogantyút szereltek, és egy kézzel is szilárdan tartható. Mennyivel másabb ez, amikor magát az iPadet kézben fogva készítjük a videókat.

A tokot úgy alakították ki, hogy a kamera elé különféle objektíveket (pl. nagylátószögű, makró, halszem) lehessen szerelni, sőt különféle szűrők is rakhatók rá, de ezeken kívül is a legkülönfélébb tartozékokat lehet a tokhoz erősíteni. Tetszés szerinti mikrofont is csatolhatunk rá, azonban a tok fejlesztői egy speciális változatot is készítettek (ezt a Rode névre hallgató mikrofont egyébként DSLR kamerához és iPhone-hoz is lehet csatlakoztatni), és egy egyszerű 9 V-os elemmel 70 órányi szuperminőségű felvételre kínál lehetőséget.

Az iPad Mini számára készült iOgrapher 85 dollárba kerül, illetve a Rode-dal együtt 320 dollárba, míg az iPad2-höz (és a magasabb verziószámú tabletekhez) készült változatoknak 90, illetve 325 dollár az ára.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!