szerző:
hvg.hu

A minden papír könyvön meglévő nemzetközi könyvazonosító kódot (ISBN) felismerő alkalmazással teszi gyorsabbá az online könyvvásárlást a PocketBook Ultra olvasó új szoftvere.

A gyártó szerint az ISBN-felismerő funkció bizonyos szituációkban jelentősen megkönnyítheti az online könyvvásárlás folyamatát. Az alkalmazás segítségével másodpercekre rövidül egy könyv megtalálásának ideje bármely internetes katalógusban vagy áruházban: elég a számot beírni vagy egy egy papír könyvről a beépített kamera segítségével beolvasni, az app megjeleníti a webes tartalmat, ahol további információt találunk a könyvről, és meg is vehetjük azt.

©

A módszer olyan helyzetekben hasznos, ha valaki egy ismerősénél vagy a könyvesboltban kinéz egy szimpatikus könyvet, de azt inkább egy e-olvasón szeretné elolvasni. A szerző és cím megjegyzése vagy feljegyzetelése helyett elég a készülék kameráját a kód fölé vinni, az ISBN-felismerő funkció rákeres az azonosítóra, és rögtön ellenőrizhető, hogy például e-formátumban olcsóbb-e az adott kötet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!