szerző:
hvg.hu

A minden papír könyvön meglévő nemzetközi könyvazonosító kódot (ISBN) felismerő alkalmazással teszi gyorsabbá az online könyvvásárlást a PocketBook Ultra olvasó új szoftvere.

A gyártó szerint az ISBN-felismerő funkció bizonyos szituációkban jelentősen megkönnyítheti az online könyvvásárlás folyamatát. Az alkalmazás segítségével másodpercekre rövidül egy könyv megtalálásának ideje bármely internetes katalógusban vagy áruházban: elég a számot beírni vagy egy egy papír könyvről a beépített kamera segítségével beolvasni, az app megjeleníti a webes tartalmat, ahol további információt találunk a könyvről, és meg is vehetjük azt.

©

A módszer olyan helyzetekben hasznos, ha valaki egy ismerősénél vagy a könyvesboltban kinéz egy szimpatikus könyvet, de azt inkább egy e-olvasón szeretné elolvasni. A szerző és cím megjegyzése vagy feljegyzetelése helyett elég a készülék kameráját a kód fölé vinni, az ISBN-felismerő funkció rákeres az azonosítóra, és rögtön ellenőrizhető, hogy például e-formátumban olcsóbb-e az adott kötet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!