szerző:
hvg.hu

Néhány kattintással aktiválható a párizsi terrortámadásokra emlékező, a francia zászló kék-fehér-piros színeivel felülírt, szolidaritást kifejező facebookos profilkép.

A Facebook különleges esetekre tartja fenn a szolidaritás, illetve bizonyos ügyek melletti kiállás kifejezésére szolgáló profilkép-változtató eszközét, amelyhez a párizsi terrortámadás-sorozat után most is egyedi színezetet készítettek. A funkció lényege, hogy képszerkesztési tudás nélkül, pár kattintással megváltoztathatjuk vele a profilképünket: az éppen használt képünkre a francia zászló színei kerülnek rá.

©

A mostani szolidaritási akcióhoz egy előre nincs külön URL. Saját profilképét úgy színezheti át, ha az itt elérhető hivatalos Facebook-oldalon a legutóbb megosztott kép alatt látható “Kipróbálom” gombra kattint.

Az így felugró ablakban, ha minden rendben van, akkor a jobb alsó “Beállítás profilképként” gombra kell kattintani. Előtte ugyanitt az is megadható, hogy a Facebook automatikusan visszaállítsa az eredeti, színezés nélküli képet egy óra, egy nap vagy egy hét múlva. De a profilkép természetesen bármikor visszacserélhető manuálisan is.

[Frissítés: a profilképváltással kapcsolatban egy rémhír is terjed, de nem kell megijedni, a francia színezés nem terjeszt vírust.]

A közösségi oldalakon az események kapcsán egy párizsi békejel és egy szolidaritást kifejező felirat is nagyon gyorsan terjed.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!