szerző:
hvg.hu

Az időzített automatikus törlés funkcióján dolgozik Messenger üzenetküldőjében a Facebook. Az üzenetek az adott idő lejártával mindkét félnél törlődnek majd.

Érdekes funkcióval bővülhet a jövőben a Facebook üzenetküldő szolgáltatása. A fejlesztők a főleg a fiatalok körében egyre népszerűbb Snapchat legjellemzőbb funkciójáról vették az ötletet. Egy új opció segítségével a felhasználók beállíthatják majd, hogy az általuk elküldött üzenet egy órán belül megsemmisítse önmagát. Zuckerbergék szerint ez tovább színesítheti az üzenetküldést.

A Buzfeed a Facebook szóvivőjére hivatkozva megerősítette, hogy dolgoznak egy ilyen funkción, és olyannyira előrehaladott állapotban vannak, hogy a francia felhasználók egy része már használhatja is ezt az üzenetküldési módot. A bekapcsolásához a franciáknak egy homokóra ikonjára kell bökniük, a kikapcsoláshoz pedig ugyanezt az ikont kell megérinteni. Az önmegsemmisítő üzenetek így néznek ki.

©
©

A funkció bevezetéséről a bevont felhasználók visszajelzései alapján döntenek – de amikor már ennyire nyíltan tesztelnek egy újdonságot, idővel, némi finomítgatás után legtöbbször be is vezetik azt.

Ha értesülni szeretne az új funkció élesítéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!