szerző:
hvg.hu

Az Iszlám Állam ellen harcot hirdető hackercsoport olyan listát közölt, amin a terrorszervezet harcosainak nevei és Twitter-fiókjai szerepelnek.

Ezrével irtja az Iszlám Állam propagandájának egyik alapját jelentő közösségi webes fiókokat az Anonymous. Közben a terror támogatóinak személyes adatait is szivárogtatják.

A brit The Independent szerint most olyan Twitter-felhasználókról írtak listát, akik az Iszlám Állam harcosai. A hackercsoport neveket és egy pontos címet is nyilvánosságra hozott.

©

Az Anonymous hackercsoport hétfőn “totális háborút” indított az Iszlám Állam ellen. A terrorszervezet nem sokkal később bejelentette: internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi.

Ha érdeklik az ügy fejleményei, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!