szerző:
MTI

A másolás és tömörítés átlagon felül megy a magyaroknak, de a szoftverek konfigurálásában és a prezentációk készítésében jó nagy a lemaradásunk az uniós átlaghoz képest.

A magyar lakosság sokkal kevésbé tudja használni a számítógépet, mint az uniós átlag – írja a Világgazdaság keddi számában, a Központi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

Az összegzés szerint mappát másolni és fájlokat tömöríteni a többi országnál jobban tudnak a magyarok, ugyanakkor a magasabb szintű ismereteket megkövetelő bonyolultabb feladatokban rosszabbul teljesít a magyar lakosság, legnagyobb lemaradás a szoftverek konfigurálásában és a prezentációk készítésében van.

©

A kutatásból kiderült az is, hogy tavaly a társadalom mindössze 12 százaléka vett igénybe felhőalapú szolgáltatást, miközben az EU-átlag 20 százalék feletti.

Az elektronikus ügyintézés viszont elterjedtebb Magyarországon: míg az uniós lakosság 47 százaléka lépett kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal vagy közintézményekkel 2014-ben, ez az arány a magyaroknál 49 százalék volt – olvasható a Világgazdaságban.