szerző:
hvg.hu

Ömlik a pénz arra az okosbőröndre, ami nemcsak a kiegészítői miatt hasznos, de a jelenlegi gurulósokhoz képest utazni is sokkal kényelmesebb vele.

Az utazás egyik legkényesebb pontja mindig a magunkkal vitt bőrönd: bár a kerekei miatt praktikus, ha egy nem egyenletes az út, nehéz vele közlekedni. Ezt ismerte fel a New York-i székhelyű Shalig Design Studio is. Az általuk tervezett G-Ro névre keresztelt bőrönd nemcsak praktikus, de az utazás is jóval könnyebb vele.

©

Nem ez az első olyan fejlesztés, ami a tervezők szerint sokkal praktikusabb a piacon kapható konkurenciánál, ám minden bizonnyal kiemelkedik a mezőnyből. A tervezés során a szokásos picik helyett a bőrönd oldalára két nagy, strapabíró kereket szereltek, így sokkal könnyebbnek tűnik a csomag. A fejlesztők szerint éppen ezért szinte bármilyen talajon képes elgurulni. Persze fontos a méret is: a bőrönd megfelel a szabványoknak, így repülőgépre is fel tudja vinni a tulajdonosa.

Mivel bőrönd ma már nem készülhet el úgy, hogy ne legyen valamilyen extra funkciója is, a G-Ro-t ilyesmivel is ellátták. Az aljába egy 23 ezer mAh-s akkumulátort szereltek, amivel okostelefont, táblagépet, de még laptopot is tölthetünk, emellett pedig egy nyomkövetőt is építettek bele. A belsejében simán elfér egy 15 colos laptop vagy egy táblagép, a tetején pedig 2 USB-csatlakozó segíti, hogy tölteni lehessen a készülékeket.

A projektben eredetileg 125 ezer dollárt akartak összegyűjteni a fejlesztők, ehhez képest 18 nappal a kampány vége előtt már 1,56 millió dollárnál, vagyis nagyjából 437 millió forintnál jár a gyűjtés. Az ára eredetileg 499 dollár, és bár a legolcsóbb ajánlatokat már rögtön az elején elkapkodták a felhasználók, 279 dollárért már be lehet szerezni egyet, amihez további 99 dollárba kerül a választható elektromos modul (akkumulátor, nyomkövető stb.). Ezzel együtt nagyjából 106 ezer forintba kerül a táska. A szállítást 2016 augusztusára ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!