szerző:
hvg.hu

Újabb állomásához érkezett az Adobe és a Dropbox együttműködése.

Jelenleg több mint 18 milliárd pdf fájlt tárolnak a Dropboxban, nem véletlen tehát az Adobe és a Dropbox partnersége. Ezt már a múlt hónapban bejelentették, és ennek eredményeként remekül lehet felhőben tárolt pdf-eket szerkeszteni. Ezt a funkcióit idáig csak asztali gépekről lehetett elérni, most viszont, az említett együttműködés jegyében, mindkét mobil appot frissítették, legalábbis az iOS-es verziókat.

Mindez azt jelenti, hogy mostantól az iPad- és iPhone-tulajdonosok menet közben, akár a mobiljukról is szerkeszthetik a Dropboxban tárolt pdf-eket, például közvetlenül egy értekezlet előtt. Akárcsak az asztali változat esetében, itt is lehetőség nyílik majd csoportmunkára is.

©

Az új funkció használatához elég megnyitni a mobileszközön a Dropboxban lévő pdf fájlt, majd az Edit gombra kell kattintani, és máris megnyílik az Acrobat Reader.

A Dropbox korábban már a Microsofttal is szövetkezett, hogy hasonló lehetőséget kínáljon az Office appokhoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!