szerző:
hvg.hu

A közelben lévő ismeretlenekkel is el lehet kezdeni chatelni ezzel az ingyenes alkalmazással, ráadásul sok népszerű üzenetküldővel ellentétben ezzel már önmegsemmisítő üzeneteket is lehet küldeni.

Sokáig csak iPhone-ra volt letölthető, de most már androidos mobilokra is megjelent a Sochat alkalmazás, amely két tulajdonsága miatt sokkal jobb, mint a Facebook Messenger, a Viber vagy más népszerű üzenetküldő alkalmazások. Ezzel ugyanis a közelben lévő ismeretlenekkel is chatelhetünk, illetve önmegsemmisítő üzeneteket is lehet vele küldeni.

Telefonszámos regisztráció után meg kell adni a szükséges engedélyeket (Bluetooth, helyzet, kontaktok), majd a profilunkat két kattintással elkészíthetjük, ha a facebookos vagy instagramos fiókunkhoz hozzáférést adunk, majd kezdődhet is a chatelés.

A közelben lévő ismeretlenekkel ez akkor lehetséges, ha mindkét félnek megvan az alkalmazás és be van kapcsolva a Bluetooth. Az alkalmazás automatikusan elkezdi keresni a közelben lévő felhasználókat, akik profiljára kattintva el is kezdődhet az ismerkedés. Ha pedig ismerős felhasználókkal akarunk chatelni, a jobb felső sarokban látható ikon megérintésével kell kiválasztani valakit, ha pedig a chat ablakban vagyunk, akkor szintén a jobb felső sarokban hívhatunk meg másokat egy csoportos beszélgetésre.

©

Itt a bal alsó sarokban a plusz ikonra kattintva több lehetősg is megjelenik: képet küldhetünk és készíthetünk, megoszthatjuk helyzetünket és profilunkat, illetve kereshetünk GIF-eket. A szöveges mezőben írhatunk, de ha hosszan nyomjuk meg és a képernyőn tartjuk az ujjunkat, akkor máris beszélhetünk, elengedés után pedig már el is küldjük a hangüzenetet.

A szöveg mező jobb oldalán van egy óra ikon, erre kattintva kérhetjük, hogy az üzenetek legyenek önmegsemmisítőek, így az elküldés után akár 3, de legfeljebb 10 másodperccel – ezt az időtartamot is mi választjuk ki – törlődnek. Ez a funkció a Facebook Messengerben sincs meg, még csak tesztelik a lehetőséget. Jobb oldalt egy mosolygós arc látható, ezzel természetesen szmájlikat lehet küldeni.

A főoldalon alul a bal oldali ikonnal az üzeneteink listáját érjük el, a jobb oldalival a szerkeszthető profilunkat, a középsővel pedig látjuk a kontaktjainkat, illetve azon ismeretlenek listáját is, akik a közelben vannak.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!