szerző:
hvg.hu

A PC-re és Mac gépekre is készülő funkciót a Sony elnöke jelentette be, nagy sajtós csinnadratta helyett a Twitteren.

A PlayStation 4 egyik kedvelt funkciója, hogy a konzolon megkezdett játékot más készülékekre is streamelhetjük, azaz teljes körűen tovább játszhatjuk például a kézi PS Vita konzolon vagy éppen Xperia mobilon/táblagépen. Ezt a lehetőséget bővíti ki a Sony, a cég már javában dolgozik a számítógépes streamelésen.

Shuhei Yoshida elnök bejelentése szerint windowsos számítógépre és az Apple-féle Mac gépekre is javában fejlesztik már a játékok streamelésének lehetőségét. A funkció mindkét platformon a Sony által biztosított hivatalos szoftverrel működik majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a számítógépes játékstreamelés lehetősége mikortól lesz elérhető, de az biztos, hogy ha elindítják, jó hatással lesz az amúgy is szépen pörgő PlayStation 4-eladásokra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!