szerző:
hvg.hu

Az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet a Telekom hálózatán. Ez a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb mobilinternet technológia.

A gyorsaságot lehetővé tévő LTE-Advanced a 4G következő lépcsőfokát jelenti. A Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása jelenleg már az ország lakosságának 97 százaléka számára elérhető.

A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát, ma pedig Nyíregyházán bekapcsolta az LTE-Advanced technológiára épülő mobilinternetes szolgáltatást.

Tavalyi LTE-A teszt a Telekom székházában
©

A szolgáltató szerint a városban, illetve a későbbiekben az LTE-Advanced technológia által lefedett területeken az ügyfelek az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatnak az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával.

Az LTE-Advanced elsősorban a nagy adatigényű tevékenységek során, mint például zeneletöltés, videotartalom fel- illetve letöltés, vagy bizonyos alkalmazásoknál hasznos. A cég ígérete szerint az ügyfelek az ilyen tevékenységek közben nagyobb sebességet érhetnek el csúcsidőben vagy akár tömegrendezvényeken, például stadionokban és fesztiválokon is.

Bár már a 300 Mbit/sec sebesség is gyors, epekedni fog az 5G-s internet után, ha megmutatjuk, hogy az majd mire lesz jó.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!