szerző:
hvg.hu

Az eddigi legélethűbb videó készült a Napról, a gyönyörű felvételhez a legmodernebb technológiákat és a legjobb képeket használták fel.

Egy kreatív programozó, Robert Hodgin az elérhető legjobb űrfelvételeket felhasználva alkotott egy olyan élethű videót a Napról, amilyet még nem láthattunk. A NASA remek alapanyagait azzal a Cinder nevű programmal dolgozta fel, amelynek elkészítésében Hodgin maga is részt vett, és amelyet kifejezetten 3D-szimulációkhoz alkottak.

Olyan éles és élethű lett a végeredmény, hogy nem csak a napkitörések, de még a Nap egyébként dimbes-dombos felülete is tisztán kivehető a videón.

Ha nem csak a Nap érdekli, van egy olyan oldal, ahol fantasztikus túrát tehet a csillagok között.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!