szerző:
hvg.hu

Pár hete már hallani arról, hogy egy újabb HTC csúcstelefon érkezik. Most már valós képeken is szemügyre vehető az új modell.

November elején már hírt adtunk arról, hogy a vitatott iPhone-klón (azaz a HTC One A9) után egy újabb és nem is akármilyen készülékkel jelenhet meg a gyártó.

Az egyik kínai oldalon már valós képek is szemügyre vehetők a HTC E56 kódnevű telefonról, azaz a HTC One X9-ről. A képeken jól látható a frontoldali dual hangszóró, a kapacitív érintőgombok a kijelző alatt, a display-t védő lekerekített üveg és a fém ház.

©

Az eddigi kiszivárogtatásoknak megfelelően az okostelefonnak 5,5”-es, 1080p-s kijelzője lesz. 2,2 GHz-es nyolcmagos processzor hajtja majd 3 GB RAM-mal. A belső tárhely 32 GB lesz, ami microSD kártyával akár 1 TB-ra is feltornázható. Hátul egy 13 MP-es, míg elöl egy 5 MP-es kamera segíti a képkészítést. A minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről egy 3000 mAh-s akku gondoskodik.

A készülék Android Lollipopot futtat majd a HTC Sense felülettel, de nem kizárt, hogy az Android 6.0 Marshmallow-t kapja meg. A HTC One X9 várhatóan a jövő év első negyedében jelenik meg, megelőzve a cég következő zászlóshajóját, a HTC One M10-et.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!