szerző:
hvg.hu

Meglepő adatokat közölt a kínai ipari és információtechnológiai minisztérium az ország telefongyártásáról.

Azt mindenki tudja, hogy rengeteg okostelefon készül Kínában, azonban a most közzétett számok mégis meghökkentők.

A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium adatai szerint 2015 első 11 hónapjában több mint 1,6 milliárd mobiltelefont készítettek az országban. Csak összehasonlításképpen: a Gartner adatai alapján 2014-ben a világon összesen 1,87 milliárd telefont gyártottak.

Mivel Kínában legalább 150 millió ilyen készülék lát napvilágot havonta, jó az esély arra, hogy néhány nap múlva, amikor véget ér a 2015-ös év, a Kínában gyártott telefonok száma egészen megközelíti azt, amit összességében készítettek a világon az előző évben.

©

Sajnos a közzétett adatokból nem derül ki, hogy mennyi a hagyományos és az okostelefonok aránya, de feltételezhető, hogy ez utóbbiak vannak többségben.

A kínai minisztérium adatai szerint egyébként több elektronikai terméknél is visszaesés van, a laptopok száma például 15,5 százalékkal, a digitális fényképezőgépeké 18,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!