szerző:
hvg.hu

Egyre gyakoribbak az olyan ébresztőóra alkalmazások, amelyek valamilyen aktivitásra ösztönzik az ébredőt.

Az igazán mélyen alvóknak kevés egy egyszerű ébresztés, sőt gyakran még a szundi funkció sem segít. Viszont ha az ébresztőórát csak úgy lehet elhallgattatni, hogy valamit csinálni kell, biztosabb az ébredés.

Az ilyesfajta ébresztő appok egyik érdekes képviselője a Barcode Alarm nevű ingyenes iOS-es alkalmazás, amelyik – a nevének megfelelően – addig nem hagyja abba a zenélést, amíg be nem olvasnak egy vonalkódot, ráadásul nem is akármilyet.

©

Az app telepítése után a + gomb megnyomásával állíthatjuk be az ébresztés paramétereit. Mindenekelőtt adunk egy nevet neki, meghatározzuk az időpontot, zenét vagy valamilyen hangot határozunk meg (több tucatnyiból választhatunk), majd be kell olvasnunk a telefonnal egy vonalkódot. Ennél a folyamatnál meg kell érinteni a Scan barcode opciót, és a beépített kamera máris működésbe lép, és letapogatja a kódot. Az alkalmazás ezt a kódot rendeli az adott ébresztési időponthoz.

Valamennyi, az ébresztéshez kapcsolódó paraméter látható az app fő képernyőjén, és egy csúszkával aktiválhatjuk vagy tilthatjuk az ébresztést. Ha pedig eljön ennek az ideje, az app csakis akkor hagyja abba a zenélést, ha a helyes vonalkódot olvassuk be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!