szerző:
hvg.hu

Valóban nagy tervet tűzött ki maga elé a Microsoft a Windows 10-zel kapcsolatban, és a terv egyötödét már le is tudta.

2017-ig egymilliárd eszközön szeretne Windows 10-et látni a Microsoft, és úgy tűnik, ugyan lassan, de állhatatosan halad a célja felé.

A Winbeta szerint az idei év végén már több mint 200 millió eszközön fut az új operációs rendszer, ami azt jelenti, hogy a terv 20 százaléka teljesült, méghozzá öt hónap alatt. Az igazán nagy számban szerepe van az ingyenes frissítési lehetőségnek, beleszámítanak a tesztelők által használt buildek is, no meg az is, hogy sokan kaptak windowsos telefont, tabletet karácsonyra.

Persze az is nyilvánvaló, hogy fel kell gyorsítani az adaptáció ütemét ahhoz, hogy a jövő év végére tényleg elérjék az 1 milliárdos számot, de van pár olyan tényező, ami mindenképpen reményt adhat erre a redmondi cégnek.

©

Például, hogy a mostani számok elsősorban az egyéni felhasználókra vonatkoznak, így a Microsoft nagy javulásra számít, amint a vállalatok is belépnek a képbe. Ott van azután a Windows 10 Mobile is, ami a jövő év elején kerülhet majd nagy számban a windowsos telefonokra.

2016-ban egyébként egy jelentős frissítés várható a Windows 10-nél: a valószínűleg nyáron érkező Redstone számos jelentős javítást, fejlesztést hoz magával, és ha minden igaz, végre az Edge böngésző is elboldogul majd a bővítményekkel.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!