szerző:
hvg.hu

Újabb per elé néz az Apple, egy iOS-es wifi-hiba miatt.

Az iOS operációs rendszerben lévő, a wifi-vel kapcsolatos hiba okán perelték be az Apple-t – írja a Business Wire. A szóban forgó hiba miatt sok iOS-es eszköz a felhasználó tudta nélkül wifi helyett mobil adatforgalomra váltott, és ezzel az adatforgalmi keret idő előtti elhasználódását, sőt sokaknál kemény számlákat okozott.

Ismerős szavak? Valóban azok, de ezúttal nem az iOS 9 Wifi Assist szolgáltatásáról van szó (ezért már korábban beperelték az almás céget), a mostani ügy évekkel korábbra nyúlik vissza. Állítólag már korábban, az iOS 6 és 7 idején is volt már hasonló probléma, az Apple tudott is róla, de semmit sem tett, legalábbis az iOS 8.1 2014. októberi megjelenéséig.

©

Az ügyet a Hagens Berman ügyvédi iroda viszi (a részletekről a cég honlapján olvashatnak), és elsősorban az iPhone 5 és 5S telefonokat használókat érinti. Berman szerint a sietség miatt, amelyet az okostelefon-piac éles versenyhelyzete kényszerít a gyártókra, az Apple évekig meghagyott egy költséges hibát. A fogyasztók viszont többet érdemelnek, joguk van kártérítésre az Apple-től.