szerző:
hvg.hu

Míg a legtöbb Star Wars-rajongó legfeljebb csak egy világító műanyaggal rohangál, van, aki igazi fegyvert készített.

Nemrég az egész netet bejárta az a videó, melyben egy közel kétméteres fénykardot láthatunk működés közben. A leginkább egy túlméretezett öngyújtóra hasonlító eszköz láttán a styropyro nevű YouTube-csatorna tulajdonosa úgy gondolta, épít egy jobbat – szúrta ki az Engadget.

A fénykard a működéséhez Li-ion akkumulátorokat használ. A 7W teljesítményű szerkezet jóval erősebb, mint amivel vakságot lehet okozni: képes tüzet gyújtani, és a vékonyabb fémhuzalokat is könnyedén vágja ketté. Éppen ezért a megépítését, vagy legalábbis a vele való hadonászást a jedik kivételével senkinek sem ajánljuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!