szerző:
hvg.hu

Ajánlatos deaktiválni vagy törölni az AVG népszerű Chrome-ba épülő bővítményét, miután kiderült, hogy a plusz védelem helyett a kiegészítő még a böngésző alapvető biztonsági funkcióit is kikapcsolta. 9 millió felhasználót érint a baj.

Rengetegen tették fel a gépükre az AVG vírusirtója mellé települő Web TuneUp nevű Chrome-bővítményt – ők mind nagyon rosszul járhattak. Szakértők szerint a hibás kiegészítő alapfokra butította a számítógépek védelmét. A Google biztonsági csapata szerint a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy aki telepítette az AVG kiegészítőjét, annak elég volt egy fertőző weboldalra tévednie, és máris ellophatták a személyes adatait, például a jelszavát, sőt még az e-mailjeibe is beleolvashattak távolról.

©

A BBC beszámolója szerint az AVG már kijavította a hibát, de az hónapokig benne volt a kiegészítőben és veszélyeztette a számítógépét azoknak, akik telepítették. Őkegyébként nem voltak kevesen: a Google adatai szerint a bővítményt majdnem pontosan 9 millió felhasználója van.

Ha ön is használja vagy használta az AVG Chrome-bővítményét, jobban teszi, ha minden fontos helyen lecseréli a jelszavát. Ehhez nézze meg korábbi cikkünket, melyben mutatunk egy módszert, amellyel 1 perc alatt csinálhat magának könnyen megjegyezhető jelszót, amit senki nem fog kitalálni, még egy gép is nehezen boldogulna vele.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!