szerző:
hvg.hu

Szelfizésre nem épp a „másnap” a legjobb alkalom, egy új appnak köszönhetően azonban még ilyenkor is vonzóvá válhatunk.

Bár a Microsoft elsősorban a saját alkalmazásboltjába teszi az appjait, azért – ha tényleg nagy letöltési számot szeretne – időnként bekéredzkedik a Google Playbe és az App Store-ba is. Legutóbb egy iOS-es alkalmazás került az Apple boltjába, a Microsoft Selfie.

Az app magában foglalja azt a „know-how-t”, amelyet a redmondi cég a fotózásban gyűjtött, és olyan algoritmust kínál, amelyik optimalizálja a szelfiket. Ehhez semmi mást nem kell tenni, mint a szokott módon készíteni egy szelfit, a telefon azonban egy picivel hosszabb ideig készíti majd el ezt.

©

Az app automatikusan beállítja az expozíciós időt, és különböző tényezőket, például kor, nem, bőrtípus stb. is figyelembe vesz. A kor megállapításánál egyébként azt az arcfelismerő azt a technológiát használja, amelyről itt írtunk. Ha nem lennénk teljesen elégedettek az eredménnyel, további szűróket is beállíthatunk, hogy tényleg tökéletes legyen a szelfi. Ezt azután sokféleképpen megoszthatjuk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!