szerző:
hvg.hu

Annyira pici az alábbi, teljes értékű kamerás drón, hogy sikerül megúsznia Amerikában a regisztrációt.

Akár el is rejthető a tenyérben az Axis Vidius nevű quadcoptere, ennek ellenére képes videókat rögzíteni és streamelni 420p-vel.

Az Axis szerint ez az eszköz az eddigi legkisebb, kamerával szerelt drón (4,3 x 4,3 x 2,5 centis),  a súlya is kevesebb, mint 0,55 font (kb. 250 gramm), ezért nem is kell regisztrálni Amerikában az FAA-nál (Szövetségi Légügyi Hivatal), ami egyébként már kötelező.

©

A Vidiusnál néhány korláttal azért számolni kell: 150 mAh-s az akkuja, és egy 20 perces USB-s feltöltéssel mindössze 5-7 perc a repülési ideje, viszont ennyi idő alatt is lehet már érdekes videókat csinálni vele. A drónnak van saját kontrollere, de okostelefonról vagy tabletről is vezérelhető.

Január végétől szállítják, előrendelésben 75 dollárt, később 95 dollárt kell fizetni érte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!