szerző:
hvg.hu

Az Apple jó pár saját appot helyez el iPhone-unkon, iPadünkön, amelyeket amúgy sosem használunk. Megmutatjuk, hogyan tüntethetjük el a leghatékonyabban ezeket a szemünk elől.

Több olyan előre beállított (default) app van a telefonunkban, amelyeket sohasem használunk. Ezek azonban többnyire feleslegesen foglalják a helyet telefonunk képernyőjén, és miattuk kerülnek hátrébb a gyakrabban használt appok. Egy egyszerű kis trükkel egy helyre zárhatjuk be őket, és el is tüntethetjük a szemünk elől, és előre hozhatunk egyéb alkalmazásokat.

Ehhez először válasszuk valamelyik ilyen default appot, álljunk rá, és nyomjuk addig az ikonját, ameddig az ikonok rezegni nem kezdenek. Ekkor toljunk rá egy másik default appot, mire megjelenik egy mappa, az eredeti ikon kategóriájával (pl. egészség).

©

Ezt a mappa nevet egyszerűen átírhatjuk egy nekünk tetszőre (pl. elrejtve), ehhez csak kattintsunk a jobb oldali x-re. A továbbiakban az előzőekhez hasonló módon ide zárhatjuk be a többi felesleges appot, majd a végén az egész mappát eltolhatjuk a legutolsó oldalra, jó messzire a szemünk elől.

A kezdőképernyőnket ezután berendezhetjük a fontos appjainkkal. Azt azonban nem árt tudni, hogy egy resetelés után minden visszaáll az eredeti állapotába, viszont ezt az egyszerű trükköt bármikor megcsinálhatjuk.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!