szerző:
hvg.hu

A filmes cégek tűzzel-vassal küzdenek az illegális letöltések ellen, de továbbra is úgy tűnik, hogy ennek nem sok értelme van.

Sorozatban negyedik alkalommal lett a világ legtöbbször letöltött televíziós sorozata a Trónok Harca – derül ki a TorrentFreak tavalyi évet összegző beszámolójából. Az HBO szuperprodukciója tavalyi évadjának záróepizódját 14,4 millióan töltötték le BitTorrenten. Az első hely igazán nem meglepő, az ötödik évad első négy része ugyanis idő előtt kiszivárgott, és az első három óra letöltési adataiból már sejteni lehetett, hogy 2015-ben is tarolni fog a sorozat. Nem mellesleg az évad utolsó epizódját 8 óra alatt mintegy 1,5 millióan töltötték le torrenten.

©

Az viszont már jóval meglepőbb, hogy a lista második helyét elfoglaló The Walking Dead legnépszerűbb részt “csak” 6,9 millió torrentező töltötte le, míg a Magyarországon Agymenők címen futó The Big Bang Theory legütősebb epizódja 4,4 millió letöltést generált a BitTorrenten.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!