szerző:
hvg.hu

A SmartShaker 2 névre hallgató eszközt elég betenni a párna alá, és már lehet is aludni. A kütyü a legmélyebben alvókat is fel fogja ébreszteni: olyan hangos, mintha egy repülő húzna el az ember felett.

Las Vegasban, a CES 2016 technológiai kiállításon mutatta be SmartShaker 2 ébresztőjét az iLuv. Nem egy hagyományos ébresztőórával van dolgunk, hanem egy extra hangos, Bluetooth-kapcsolattal működő hangszóróról van szó, amelyet magunk mellett, az ágyon elhelyezhetünk, de a párnánk alá is betehetjük.

A SmartShaker 2 egy alkalmazás révén összekapcsolható a mobiltelefonnal, amelyen beállíthatjuk, hogy mikor és hogyan ébresszen. Előre kiválasztott zenét streamelve is jelezheti a reggelt, erős rezgést is be lehetállítani, amitől nem az éjjeli szekrény, hanem a párnánk rezeg, és persze a két módszert egyszerre is lehet kérni.

©

A rezgési fokozatok és hangerő lehetőségek között van egy-egy nagyon erős is, amelyet a legkésőbbi ébredésre érdemes tartogatni, vészhelyzet esetére: ez 103 decibeles hangot kiadva ébreszt. Ez a hangerő nagyjából annak felel meg, mintha felettünk 300 méterrel haladna el egy repülő.

A SmartShaker 2 most 30 dollárért (kb. 9 ezer forint) előrendelhető a fejlesztő oldalán, de márciustól az Amazonon és más webshopokban is megjelenik majd.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.