szerző:
hvg.hu

Ha valaha is beesett már valamije egy olyan szűk helyre, ahova egyébként nem tud belátni, értékelni fogja az alábbi okostelefonos eszközt.

Egy szűk, szabad szemmel láthatatlan helyen szinte lehetetlen megtalálni valamit, kivéve, ha olyan eszközzel keressük, mint amilyen a Bluefire nevű „androidos” endoszkóp. Annyiban androidos, hogy OTG és UVC funkcióval felruházott telefonokkal (pl. Galaxy S5, S6, Note 2, Note 3, Note 4, Nexus 5) használható együtt.

©

Az egyméteres kábelt tartalmazó endoszkópot a telefonhoz kell csatlakoztatni, s máris ez utóbbi kijelzőjén láthatjuk a szem számára amúgy láthatatlant. A Bluefire vízálló (IP67) és hatféle LED-világítás állítható be rajta. A kapcsolódó app ingyen letölthető a Google Playből.

Mindezekhez képest az ára igazán baráti, 23 dollárba kerül, ami átszámolva a hétezer forintot sem éri el.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!