szerző:
hvg.hu

Aki nem akar drága okosórát, hanem egyszerűen csak napi aktivitásáról, edzéséről tájékozódna, annak érdemes egy pillantást vetnie a francia Withings cég újdonságára.

A Misfit Flash, esetleg a Jawbone UO Move konkurensévé válhat a CES 2016 technológiai szakkiállításon most bemutatott Withings Go nevű aktivitásmérő, ráadásul van egy különlegessége az olcsó alternatívákkal összevetve. 88 szegmenses e-ink kijelzője van, amely mutatja, ha elértük a kitűzött célt (ilyenkor egy csillag jelenik meg az emberalak helyén), így kapóra jön, hogy akár ragyogó napsütésben is jól látható, olvasható.

©

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy nem ez az első e-ink kijelzős aktivitásmérő (a Sony már kirukkolt egy ilyennel, a Smart Band Talkkal), azonban a Withings kütyüje mindössze 70 euró (19 ezer forint) lesz, ha majd a kereskedőkhöz kerül (fekete, kék, zöld, piros és sárga színben) még az első negyedévben.

A Withings Go is nyomon követi a szokásos fitnesztevékenységeket, számolja a lépéseket, mutatja a megtett távolságot, kijelzi az elkégetett kalóriák számát, sőt még az alvást is figyerli. Még az uszodába is magunkkal vihetjük, ugyanis 50 méterig vízálló (5 ATM).

©

Az e-ink kijelző nagy előnye a jó olvashatóságon kívül, hogy takarékosan bánik az energiával, ennek köszönhetően az aktivitásmérő akár háromnegyed évig dolgozhat egyetlen gombelemmel.

©

A Withings Go kijelzőjén hagyományos órafelület is megjeleníthető, és az eszközt nemcsak a csuklónkon viselhetjük, hanem kipattintva a számlapot, a ruhánkra is erősíthetjük. Az aktivitásmérőhöz természetesen app is tartozik, ez a Health Mate, amelyet az Activité és a Pulse használói már ismernek, ez az alkalmazás iOS-es és androidos eszközökkel egyaránt kompatibilis.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!