szerző:
hvg.hu

Hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a Netflix népszerű videostreaming szolgáltatása, amivel fix havidíj ellenében korlátlanul nézhetnek filmeket és sorozatokat a felhasználók. A nagy bejelentésre valószínűleg este kerül sor a Las Vegas-i elektronikai kiállításon.

A legnagyobb amerikai streamingszolgáltató, a Netflix néhány óra múlva hivatalosan is bejelenti, hogy Kelet-Európában, így Magyarországon is elindítja szolgáltatását - írja az Index. Korábban már többször is felröppentek olyan hírek, hogy a szolgáltató közeledik  Magyarország felé, de hivatalos megerősítés még nem érkezett. Egészen mostanáig. A cég vezérigazgatója, Reed Hastings a las vegasi elektronikai kiállításon, a CES- jelenti be a terjeszkedést.

A bejelentés nem lenne meglepő, hiszen a szolgáltató már tavaly jelezte, hogy 2016-ra a világ 200 országában szeretne jelen lenni. A Netflix több mint egy éve 400 millió dollárt szerzett szolgáltatásai bővítésére, elsősorban az európai expanzióra. Tavaly ősszel el is indultak Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Németországban, Luxemburgban és Svájcban. Idén októberben Olaszországban, Spanyolországban, Portugáliában és Izlandon indul el a szolgáltatás. Jelenleg 13 európai országban vannak jelen, és októberben továbbiakat csatolnak a birodalomhoz.

A Netflix átalánydíjas videostreaming szolgáltatás felhasználói fix havidíj ellenében korlátlanul nézhetnek filmeket és sorozatokat. A szolgáltatás katalógusában – az itthon eddig elérhető versenytársaktól eltérően – nem néhány tucat vagy néhány száz, hanem sok ezer mozifilm és sorozat szerepel. Ráadásul a Netflix számítógépről, androidos készülékekről, iPhone-ról és iPadről, valamint PlayStation, Xbox és Nintendo konzolokról is elérhető.

©

Az Index úgy tudja, hogy a televíziós alkalmazást a dél-koreai LG fejlesztette a Netflixnek. Talán emiatt történt egy kisebb hiba még tavaly nyár végén, amikor az LG tévé szoftverének frissítésekor néhány napra meg is jelent a Netflix-alkalmazás a tévé menüjében Magyarországon. Bejelentkezni akkor még nem lehetett,  ugyanazt az üzenetet kapták a próbálkozók, mint a böngészőkben, hogy az országban egyelőre még nem érhető el a szolgáltatás. Néhány nappal később el is tűnt az ikon.

A Netflix már régóta készül a magyar piacra, a Netflix.hu domaint már 2009-ben lefoglalták. A hvg.hu is megírta, hogy már nem kell sokáig várni, hogy a videostreaming szolgáltatás nálunk is elérhető legyen. Még 2014-ben a A Webisztán szúrta ki, hogy a vállalat egyik álláshirdetésében az olasz és a lengyel mellett magyar nyelvspecialistákat is keres, akik feladata a szolgáltatás magyarítása lesz. A hosszú évek várakozása annak is köszönhető, hogy az európai piac nem olyan egységes, mint az amerikai, minden országban mások a szabályok, mások a forgalmazási jogok. Németországban például nagyon kicsi volt a választék induláskor, egy évvel a bevezetés után már jobb a helyzet. Forgalmazási jogok miatt például eleinte nem volt elérhető az egyik legnagyobb sikersorozat, a House of Cards.  Hastings CES-előadása magyar idő szerint szerda délután fél 6-kor kezdődik.

Ha szeretne értesülni róla, hogy pontosan mikor indul el itthon a Netflix, lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát, mi szólni fogunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!