szerző:
hvg.hu

Nem lesz gond a tárolással, több mint 2000 GB-nyi adat elfér ugyanis a világ legvékonyabb, ilyen kapacitású mobil merevlemezként bejelentett Seagate-újdonságon.

Nem lesz többé tárolási gond, hiszen valamivel több mint 2000 GB-nyi adat is elfér a Seagate most bejelentett Seagate Backup Plus Ultra Slim nevű külső merevlemezén. És ez még nem minden, ugyanis további 200 GB Microsoft OneDrive tárhely is jár mellé, két évig.

A merevlemez „vastagsága” mindössze 9,6 milliméter, így több mint 50 százalékkal vékonyabb a piacon lévő egyéb 2 TB-os tárolóknál, nem véletlenül nevezi gyártója a világ legvékonyabbjának ebben a kategóriában. Könnyen zsebre vághatjuk tehát, és akár 500 ezer zeneszámot vagy 10 napnyi HD videót, esetleg 320 ezer fotót tárolhatunk rajta.

©

A meghajtó Lyve szoftvere védi a fotókat és a videókat, illetve automatikusan úgy rendszerezi őket, hogy könnyen elérhetők legyenek bármilyen mobileszközről vagy komputerről.

Az igazán elegáns megjelenésű. arany és platina színben készülő meghajtó még ebben a negyedévben elérhető lesz az Amazonon, illetve a Seagate weboldalán.