szerző:
hvg.hu

A Netatmo biztonsági kamerája igazán különleges, felismeri az embereket, az autókat, az állatokat.

Sokan éppen a házi kedvenceik miatt nem szerelnek fel biztonsági kamerát, kivédve az állatok miatti téves riasztásokat. A Netatmo Presence nevű újdonságánál azonban nem kell ilyesmitől tartani, ugyanis egy olyan kameráról van szó, amely képes értelmezni, amit lát, azaz felismeri, ha állat, ember vagy például egy autó kerül a látóterébe.

Tanulási algoritmusának köszönhetően ha egyszer téves riasztást ad (androidos, iOS-es okostelefonokra, sőt netes felületre is küld értesítéseket), másodszorra már nem követi el ugyanazt a hibát.

©

Gyengébb fényviszonyok, sőt sötétség esetén infravörös technológiát is bevet, és akár 15 méterre is ellát ilyenkor. Csak tápfeszültség kell neki, és wifin keresztül csatlakozik az internetre, és microSD kártyára rögzíti a látottakat. A 4 MP-es kamera 1080p-s videót készíthet 100 fokos látómezőben, és még LED világítása is van, amellyel a sötétben hazatérőket segíti.

Az intelligens kamerát most mutatták be a Las Vegas-i CES-en, forgalomba kerülése az év harmadik negyedében várható, azonban az áráról egyelőre nincsen hír.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!