szerző:
hvg.hu

Különös módon tesztelte az androidos telefonnal rendelkezők hűségét a Facebook, derült ki egy friss jelentésből, amit a közösségi oldal üzemeltetői többszöri kérés ellenére sem kommentáltak.

Szándékos rejtett hibákat tett az androidos alkalmazásába a Facebook – írja a The Information. A technológiai szakoldal egy, a kísérletben részt vevő személy beszámolójára alapozva arról számolt be, hogy a hibák segítségével az androidos felhasználók türelmét és Facebook iránti lojalitását tesztelték.

A kísérlet során az androidosok órákon át hiába nyitották meg a Facebook appot, az azonnal összeomlott. Ilyesmi általában a telefon szoftverhibája miatt szokott bekövetkezni, ebben az esetben azonban a Facebok idézte elő, hogy megtudja, mennyi időn át tartó hiba után unják meg az emberek a próbálkozást, és hagynak fel egy időre a facebookozással. A kísérlet eredménye szerint hiába a szándékos hiba, órák alatt sem sikerült elérni ezt a szintet, a felhasználók mindig visszatértek.

A pár éve lefolytatott, nem túl etikus kísérletről óhatatlanul is az ember eszébe jut az eset, amikor a Facebook szintén titokban manipulálta 700 ezer felhasználó érzelmeit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!