szerző:
Balogh Csaba (Las Vegas)

No meg a tévét, a sütőt és a mosógépet is. A Las Vegasban zajló CES technológiai szakkiállításon mutatta be új, ultra prémium kategóriás háztartási gépeit az LG.

Már az elején leszögezzük, hogy a vegasi bemutatón nem derült ki a gyártó új otthoni berendezéseinek ára, de az „ultra prémium” kategóriába sorolás nem ígér túl sok jót – legalábbis az árcédula tekintetében. Más értelemben viszont jóra számíthatunk: a Signiture jelzést kapó készülékek nem csak szokatlanul szépek, hanem apró extrákkal próbálkoznak meg elhitetni a tulajdonosukkal, hogy bizony megérdemlik a kényelmet.

A luxus hűtőjébe például két ínyencséget pakolt az LG. Az egyik, hogy a hűtő egyik oldalának ajtaja üvegből van, melyet kétszer megkopogtatva rövid időre felkapcsolódik a belső világítás, így a némi többletfogyasztással járó ajtónyitogatás nélkül is megnézhetjük egy este tizedkettedjére is, hogy mi van a hűtőben.

A másodikként bemutatott funkció pedig a bepakolásban segít: ha határozottan a hűtő aljának közepén elhelyezett érzékelő elé lépünk, a gép kinyitja nekünk az ajtót.

©

Nem állítjuk, hogy a fenti funkciók nélkül nem lehet élni, már csak azért sem, mert az emberek 99,999 százalékának valószínűleg jó darabig nélkülöznie kell majd őket. Azt viszont állítjuk, hogy olyan apróságokról van szó, mint mondjuk a távirányítón a némítás gomb: egyenként is le lehetne vinni nullára a tévé hangerejét, mégis manapság már minden távirányítón van mute gomb. Ami úgymond „felesleges”, viszont mióta az elérhető árú készülékekben is megszoktuk, az apró kényelem teljesen a mindennapjaink részévé vált. No, valahogy így lesz ez az LG most bejelentett extráihoz hasonló apró újításokkal is.

A sajtóbemutatón egyébként egy ultra prémium kategóriába tartozó, okostelefonnal kapcsolatot tartó mosógépről, légtisztítóról és egy szintén a Signiture vonalat erősítő szuperfekete OLED tévéről is lerántották a leplet. Érdemes megnézni őket az alábbi videós összeállításban, tényleg egytől egyig szépek.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!