szerző:
hvg.hu

Az Oculus Rift nem olcsó, ráadásul első körben Magyarországra nem lehet kérni a szállítást. Külföldön élő ismerőssel persze hozzá lehet jutni a virtuális valóság kulcsát jelentő eszközhöz.

Ahogy ígérték, mától előrendelhető a Facebook tulajdonában álló Oculus átlagfelhasználóknak szánt virtuálisvalóság-szemüvege. Az Oculus Rift ára Európában 699 euró, ami szállítás nélkül is 204 ezer forintot jelent.

©

Magyarországi címre egyelőre nem lehet rendelni a virtuális valóság élményét nyújtó eszközből, de akinek él ismerőse az Egyesült Államokban, Lengyelországban vagy a nagyobb piacnak számító nyugat-európai országokban, az persze könnyen megoldhatja a vásárlást.

A most előrendelt szemüvegeket március 28-án postázzák majd, a dobozban a használatához szükséges összes hardver (a headset, egy távirányító, egy szenzor, egy Xbox One-kontroller) mellett két játékszoftver is benne lesz, a Lucky’s Tale és az alább is látható Eve: Valkyrie.

A virtuális valóság a következő 1-3 évben valószínűleg csak a játékosok és a techrajongók számára lesz érdekes, de szinte biztos, hogy az okostelefonokhoz hasonlóan mindenkit beszippant majd. Virtuális kézfogás, otthonunkban ülve részt venni egy tanórán, új világ, új élet?Nézze csak, amit még most elképzelni sem tudunk, hamarosan megvalósulhat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!