szerző:
Balogh Csaba (Las Vegas)

A Samsung végre megcsinálta az okoshűtőt, aminek értelme is van.

Akár egy háztartási gépről, akár csak egy alkalmazásról van szó, az okoshűtős megoldások fejlesztői régen ráéreztek a legnagyobb megoldandó problémára: az emberek szeretnék tudni, hogy mi van otthon a hűtőben, és miből kellene venni a boltban. A megoldási javaslatok eddig úgy szóltak, hogy a hűtőbe tett termékeket kézzel kellett berögzíteni egy telefon vagy a hűtőgép képernyőjén, netán a mobilunkkal a vonalkódot leolvasva.

Az eddigi megoldások közös hátránya, hogy bár a boltban állva valóban előnyösek, a termékek berögzítése olyan körülményessé teszi a dolgot, hogy meg sem éri belevágni. A Samsungnak azonban van egy sokkal praktikusabb ötlete.

©

A Las Vegas-i CES 2016 technológiai szakkiállításon bemutatott Family Hub Fridge belsejében két kamerát helyeztek el, melyek minden egyes alkalommal lefotózzák a hűtőt, amikor annak ajtaját valaki (kinyitja, majd) becsukja. A hűtő ezután feltölti a fotókat a rendszerbe, mi pedig az iPhone-okra és androidos telefonokra is elérhető alkalmazást megnyitva mindig a hűtő éppen aktuális állapotot láthatjuk, mindennel, ami benne van.

A Samsung új hűtőjének ajtaján egy óriási, 21,5 colos, full HD felbontású képernyő is helyet kapott, ahova könnyen juttathatunk fotókat, megjeleníthetjük a naptárt, de érintősképernyő lévén akár üzenetet is hagyhatunk, amikor elmegyünk hazulról. Mindezeken felül a hűtőben lakik az Amazon intelligens digitális asszisztense is, Alexával bármikor felolvastathatjuk a legfrissebb hírek címét, vagy hangalapú keresést is indíthatunk, de persze csak angol nyelven.

A májusban piacra kerülő Samsung Family Hub okoshűtővel így első körben egyetlen probléma van: hogy 1,5 millió forintba kerül.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!