szerző:
hvg.hu

Az ETH Zürich egyetem és egy társkereső közös projektje az a szépségmérő, amely több millió fotóból és azok értékeléseiből nyert információk alapján mindenkiről eldönti, mennyire szép.

Ónodi Eszter könnyedén átment a teszten, a mesterséges intelligencia nemcsak káprázatosnak találja őt, de mindössze 31 évesnek mutatja az alábbi képe alapján. A játékot itt lehet kipróbálni, a rendszer nem tárolja a feltöltött képeket, csak meghatározza az ember nemét, korát, illetve hatfokú skálán értékeli a szépségét.

©

És itt van Ákos az ominózus pillanatban, őt is helyén kezeli a gép:

©

A 444 a készítőktől megtudta: az ETH Zürich egyetem és egy társkereső közös projektjeként elkészült weboldal több millió képből, illetve azok társkeresős értékeléseiből nyert információk alapján határozza meg, hogy mennyire szép a kép szereplője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!