szerző:
hvg.hu

Az iKettle nevű cég három olyan okosabb eszközt is bemutatott a Las Vegas-i CES-en, amelyek a konyha fontos kiegészítői lehetnek.

Úgy tűnik, a konyhai eszközök közül a hűtőszekrény a sztáralany a technikai különlegességeket gyártó cégek körében, gondoljunk csak az LG Signiture nevű luxushűtőjére vagy arra a Samsung-újdonságra, amellyel távolról is bepillanthatunk a hűtőszekrény belsejébe.

Ez utóbbihoz hasonló újdonsággal rukkolt ki az iKettle is (a cég nevéhez fűződik egyébként a világ első wifis italmelegítője): a Smarter Fridge Cam is a hűtő kinyitása nélkül mutatja meg, mi is van annak belsejében. Pillanatfelvételt készít, és a kapcsolódó appon keresztül ezt eljuttatja az okostelefonra, így a boltban megnézhetjük, kell-e valamit pótolnunk.

©

Az iKettle másik konyhai eszköze, a Smarter Mat a hűtő belsejében arról ad tájékoztatást, ha valami fogyóban lenne. Tegyük rá a tejesüveget, és máris jelzést küld a mobilunkra, ha a tej mennyisége egy adott szint alá csökkenne.

©

A Smarter Detect egy igazán érdekes eszköz, a zajokat észleli a konyhában vagy más helyiségekben, így akkor küld értesítést, ha leáll a sütő, kinyílik a hűtő ajtaja vagy befejezi munkáját a mosógép. Mindhárom iKettle-termék androidos és iOS-es eszközökkel is együttműködik, és nyáron kerülnek forgalomba. Az árukról egyelőre nincs információ.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!