szerző:
hvg.hu

Míg a vezetékes fülhallgatók összegubancolódnak, a vezeték nélküliek idegesítő tulajdonsága, hogy könnyen elveszíthetjük őket. De nem ezt.

Javában zajlik a vegasi CES technológiai szakkiállítás, a különleges televíziók, mobilok, autók és egyéb eszközök mellett azonban érdemes figyelni a kisebb kütyükre is. Az Altec Lansing például egy olyan vezeték nélküli fülhallgatóval jelentkezett, ami sok bosszúságtól kímélheti meg leendő tulajdonosát.

©

A Freedom névre keresztelt eszköz Bluetooth-on keresztül kommunikál az okostelefonnal/táblagéppel, ám ezt a kapcsolatot nemcsak zenehallgatásra használhatjuk fel. A hozzá készített app segítségével 100 méteres körzetben bárhol megtalálhatjuk az elveszett kütyüt. A Freedom pittyeg, ha a hozzá társított telefon a közelében van, így indulás előtt sem kell majd azon idegeskedni, hogy hová tűnhetett.

A vízálló készülék a beépített lítium-ion akkumulátornak köszönhetően hat órán keresztül használható, amit hálózatról és USB-n keresztül is fel lehet tölteni. Hogy spóroljon az energiával, a Freedom automatikusan kikapcsol, ha nem kell hangot közvetítenie. A kütyü mikrofont is kapott, így telefonálni is lehet vele.

Az Altec 2016 második negyedévében dobja majd piacra az eszközt 150 dolláros (kb. 43 ezer forint) áron.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!