szerző:
hvg.hu

A prémium hangzásvilágban utazó Harman Kardon hangszóróival felszerelt táblagépet mutatott be a Huawei.

A MediaPad M2 a nagyobb táblagépek kategóriájába tartozik, képernyője 10 colos, 1920x1200 pixeles. A tabletben a Huawei sajátfejlesztésű Kiri 930 chipje kapott helyet, ami egy nyolcmagos, 2 GHz-es processzort jelent. Kamerából hátul egy 15 megapixeles, elöl pedig egy 5 megapixeles van a fedélzeten.

©

A képi világnál azonban érdekesebb a zenei: a Las Vegas-i CES 2016 szakkiállításon, az új csúcstelefon mellé bemutatott Huawei-tabletben ugyanis a Harman Kardon helyezett el négy hangszórót. A prémium audióban utazó vállalat szoftveresen is rágyúrt a hangzásra: a Clari-Fi zenetárolási technológia azt ígéri, hogy a készülék képes visszaállítani a zenében az elveszett adatokat és kompenzálni a kiesett magas frekvenciájú hangokat.

Említést érdemel még, hogy a képernyő alatti gomb egyben ujjlenyomat-olvasó is, és az is fontos, hogy a táblagép mellé egy érintőceruza is jár.

A táblagépen alapból sajnos nem a legújabb, hatos Android fut, hanem az operációs rendszer 5.1 Lollipop verziója.

©

Az alapmodellben 2 GB RAM, 16 GB belső tárhely és csak wifis netezési lehetőség van, ezért 349 eurót kérnek majd, a 3 GB RAM-mal, 64 GB tárhellyel és 4G/LTE képességgel felszerelt prémium változat pedig 469 euróba kerül majd. Ez itthon 130-190 ezer forint közti árakat jelenthet.

A CES 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!