szerző:
hvg.hu

Az App Store történetének legnagyobb kéthetes bevételéről számoltak be a napokban.

Az ünnepi szezonban, a január 3-ával végződő két hétben megőrült a világ az iOS-es alkalmazásokért, az Apple ugyanis bejelentette, hogy ez idő alatt több mint 1,1 milliárd dollárt költöttek az App Store-ban appokra, illetve appokon belüli vásárlásokra.

A „legforróbb” nap az App Store történetében január 1-je volt, csak ekkor 144 millió dollárt hagytak a vásárlók az alkalmazás-áruházban. Az ünnepek alatt letöltött legnépszerűbb appok között ott volt a Facebook Messenger, a SnapChat és a WeChat is.

©

Ami 2015 egészét illeti: taroltak a játékok és a közösségi alkalmazások. Az Apple közzétette az elmúlt év „best of” listáját is, mind a fizetős, mind az ingyenes kategóriában. Az előbbinél a top 3 alkalmazás a HeadsUp!, a Fantasy Premiere League és a Minecraft Pocket Edition volt, míg az ingyenes appok közül a WhatsApp Messengerre, a Dubsmahsre és a Facebook Messengerre voltak a legtöbben kíváncsiak.

A bejelentés apró pikantériája, hogy épp egy nappal azután látott napvilágot, hogy esésbe kezdtek az Apple-részvények egy másik hír hatására. Az Apple ugyanis, a készletek felhalmozódása miatt, harmadával csökkenti a legújabb iPhone-ok gyártását az első negyedévben, komoly fejfájást okozva ezzel a beszállítóinak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!