szerző:
hvg.hu

A Samsung kreatív csapata egy érdekes viselhető IT-s eszközzel rukkolt ki a CES-en.

Az idei CES-re hozta el a Samsung vadonatúj viselhető eszközének prototípusát, egy okosövet. Az elegáns megjelenésű kiegészítő a Welt névre hallgat, ami a wellness és a belt (öv) szavak házasításának eredménye.

Az eszköz fejlesztői a Samsung Creative Lab munkatársai. Ez a laboratórium lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy megvalósítsák ambiciózus elképzeléseiket, és segít is elindítani ezeket.

©

A Weltbeltet (ami egyébként USB-n keresztül tölthető) egy okostelefonos alkalmazással párosítják, amelyik figyeli a derékbőséget, és számolja a lépéseket a nap folyamán. Még az étkezéseket is figyelemmel kíséri, és jelez, ha netán többet ettünk volna a kelleténél, erre egyébként az öv szorosságának változásából következtet.

Mivel egyelőre még csak egy Creative Lab projektről, egy megvalósíthatóságot bizonyító példáról (proof of concept) van szó, egyelőre nincs árazás vagy megjelenési idő, mindenesetre a fejlesztői szerint hamarosan konkrét, kereskedelmi forgalomba kerülő termék lehet belőle.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!