szerző:
hvg.hu

Százszázalékos bizonyítéknak ugyan nem mondhatók, de sokat elárulnak az új Apple-domainek.

Az Apple három új webcímet is vásárolt, és – láss csodát – valamennyi az autókkal kapcsolatos, adta hírül a MacRumors.

Az új domainek azt jelzik, hogy az Apple egyre jobban érdeklődik az autóipar iránt. Mindez egybevág azokkal a korábbi értesülésekkel, amelyek szerint a cupertinói cég elektromos autón dolgozik, s ezt az is alátámaszthatja, hogy jó pár szakembert elcsábítottak a Teslától, a Fordtól és a GM-től is. Az elektromos motorkerékpárokat gyártó startupnak, a Mission Motorsnak például azért kellett lehúznia a rolót, mert a legjobb munkavállalóit szipkázta el az Apple.

A megvásárolt webcímek az apple.auto,az apple.car és az apple.cars, bár a címek egyelőre inaktívak. Ez persze nem jelenti teljes bizonyossággal, hogy autógyártásba fog az Apple (bár, mint említettük, komoly érvek szólnak e mellett is), de az biztos, hogy a cég autós technológiákat is fejleszt, gondoljunk csak a CarPlayre.

©

Az is gyakori, jegyzi meg a Business Insider, hogy a vállalatok csak azért vesznek meg domaineket, hogy mások ne használhassák őket, bár hogy ez volna a motiváció az ebben az esetben kevéssé valószínű.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!