szerző:
hvg.hu

Több mint egy tucat fertőzött alkalmazást kellett eltávolítani a Google Playből.

Ezúttal sem bizonyult szerencsés számnak a 13, ennyi fertőzött alkalmazást találtak ugyanis a Google Playben, és már el is távolították ezeket. Az appok ártalmatlannak tűnnek, azonban aljas dolgot művelnek a telefonon – adta hírül a Lookout.

Ha felkerültek az androidos eszközre, azonnal root-hozzáférést csikarnak ki maguknak, és ettől kezdve a felhasználó tudta nélkül telepítenek további malware-eket a készülékre. A motiváció ezúttal is a pénz, a hackerek pénzt kaptak a fejlesztőktől adott számú installálás után.

Játékokról lévén szó, nem volt nehéz dolguk, egyes appokat több százezren telepítettek, Ráadásul ezek az alkalmazások hamis értékelést (4,5-ös átlag) adtak magukról a Google Playben, ez tovább fokozta a letöltési kedvet.

©

Ami a legrosszabb az egészben, egy gyári visszaállítás nem oldja meg a gondot, ez ugyanis nem tisztítja meg a /system partíciót. Csak a ROM flashelése segíthet, de ezt már szakemberre kell bízni.

Az eltávolított appok a következők: Cake Blast, Jump Planet, Honey Comb, Crazy Block, Crazy Jelly, Tiny Puzzle, Ninja Hook, Piggy Jump, Just Fire, Eat Bubble, Hit Planet, Cake Tower, Drag Box.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!