szerző:
hvg.hu

Több mint egy tucat fertőzött alkalmazást kellett eltávolítani a Google Playből.

Ezúttal sem bizonyult szerencsés számnak a 13, ennyi fertőzött alkalmazást találtak ugyanis a Google Playben, és már el is távolították ezeket. Az appok ártalmatlannak tűnnek, azonban aljas dolgot művelnek a telefonon – adta hírül a Lookout.

Ha felkerültek az androidos eszközre, azonnal root-hozzáférést csikarnak ki maguknak, és ettől kezdve a felhasználó tudta nélkül telepítenek további malware-eket a készülékre. A motiváció ezúttal is a pénz, a hackerek pénzt kaptak a fejlesztőktől adott számú installálás után.

Játékokról lévén szó, nem volt nehéz dolguk, egyes appokat több százezren telepítettek, Ráadásul ezek az alkalmazások hamis értékelést (4,5-ös átlag) adtak magukról a Google Playben, ez tovább fokozta a letöltési kedvet.

©

Ami a legrosszabb az egészben, egy gyári visszaállítás nem oldja meg a gondot, ez ugyanis nem tisztítja meg a /system partíciót. Csak a ROM flashelése segíthet, de ezt már szakemberre kell bízni.

Az eltávolított appok a következők: Cake Blast, Jump Planet, Honey Comb, Crazy Block, Crazy Jelly, Tiny Puzzle, Ninja Hook, Piggy Jump, Just Fire, Eat Bubble, Hit Planet, Cake Tower, Drag Box.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!