szerző:
hvg.hu

A barátságos árcímkéiről felénk is ismert Archos ezúttal a hosszú üzemidőre fókuszált.

A francia telefongyártó a CES 2016 technológiai kiállítás alkalmából leplezte le újdonságait, melyek közül kettő is az új, hosszú üzemidőt ígéri Power szériába tartozik. A kisebb-olcsóbb darab egy belépő szintű modell: az Archos 40 Powerben 4 colos képernyő, 480x800 pixeles felbontás, egy négy maggal dolgozó 1,2 GHz-es processzor, 512 MB RAM és egy microSD kártyával bővíthető 8 GB-os belső tárhely van. Az ezek mellett 5 megapixeles kamerával, 3G-s mobilnettel és a szokásos wifi-GPS-Bluetooth szenthármsággal felszerelt készülék akkumulátora 1900 mAh-es. Ez elsőre nem tűnhet erősnek, de egy ilyen erejű hardverrel valószínűleg tényleg sokáig kihúzza majd a telefon. És van a a gyenge hardvernek még egy pozitív következménye: a készülék 49 eurós (15 ezer forintos) áron kerülhet a polcokra.

©

Kicsit erősebbre sikerült az Archos 50 Power: ebben az 5 colos, Full HD felbontású képernyő és a 40-es modellénél valamivel gyorsabb processzor mellett már 2 GB RAM található, a 3G mellett 4G-s mobilnetezést is tud a telefon, a belső tárhely 16 GB-os, az 5 megapixeles kamerából pedig 13 megapixeles lett. A készülék aksiját az energiaéhesebb hardverhez igazítva 4000 mAh-esre erősítették – és mindennek következménye a 130 eurós (40 ezer forintos) árcímke is.

A Power-modellek mellett két Cobalt sorozatba tartozó telefont is meghirdetett a francia telefongyártó. Ezek állítólagos előnye, hogy színesek, ami érdekesen hangozhat, de valójában csak egy teljesen szürke és egy teljesen kék verzió létezik belőlük, ami finoman szóval sem nevezhető óriási színválasztéknak.

Az 50 Cobalt nevű olcsóbb modellben egy 5 colos HD kijelző, 1 GB RAM, 8 GB belső tárhely, egy 8 megapixeles kamera és 4G-s mobilnetes képesség is van. Ezzel együtt csak 2000 mAh-es akkumulátort tettek a 99 eurós (31 ezer forintos) telefonba, ami ilyen feltételekkel már nem nevezhető túl nagy kapacitásúnak.

©

Az Archos 55 Cobalt + készüléket már az óriástelefonok rajongóinak célozza a gyártó: 5,5 colos, de még mindig csak 720p-s, sima HD felbontású képernyő van benne, 2 GB RAM és 16 gigányi belső memória, valamint 4G képesség és egy 13 megapixeles kamera társaságában. Mindezért 149 eurót (47 ezer forintot) kérnek majd el.

A kit Cobalt áprilisban, a két Power pedig májusban kerül majd a polcokra, Android 5.1 Lollipop operációs rendszerrel. Ahogy látható, egyik készülék sem nevezhető nagy dobásnak, de a szolgáltatófüggetlenül is nagyon baráti áruk valószínűleg eladja majd őket.

A héten lezajlott CES 2016 technológiai kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha érdeklik a kütyük, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!