szerző:
hvg.hu

Néhány nappal CES-es bemutatkozása után európai árinformációk is kiszivárogtak a Samsung windowsos tabletjéről.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy kis időre szakított a Samsung az androidos világgal, és egy teljes értékű Windows 10-et futtató, 2:1-ben tablettel rukkolt ki az idei CES-re. A mindössze 6.9 mm vékony és valóban pehelykönnyű (693 gramm) tablet a csatlakoztatható billentyűzettel pillanatok alatt notebookká alakítható a PC-s élmény érdekében.

A tabletet februártól árulják, s most német forrásból származó információk jelentek meg a várható európai árról. Eszerint a Galaxy TabPro S 999 euróba fog kerülni, pontosan annyiba, mint amennyibe a Microsoft Surface Pro 4.

©

Érdekes piaci verseny veheti kezdetét, a két eszköz főbb jellemzői között ugyanis csupán kisebb, jelentéktelen eltérés van (Galaxy: 12”-es Super AMOLED kijelző, 2160 x 1440-es felbontással, Surface: 12,3”-es PixelSense kijelző 2736 x 1824-es felbontással, 5200 mAH-s akku vs. 5100 mAh), és a Surface csupán 73 grammal nehezebb konkurensénél.

A Surface Pro 4-en a Windows 10 Pro fut, a Samsung-tablet „csak” a Windows 10 Home-ot kapja, viszont ez utóbbi gép árában benne van a billentyűzet, amit a Surface mellé további 150 euróért lehet megkapni.

Még két másik Galaxy TabPro S modell kerül piacra, az egyiken Windows 10 Pro fut és wifis lesz, a másik is Windows 10 Prót kap, viszont a 4G LTE-t is támogatja. Ezek ára 1099, illetve 1199 euró lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!