szerző:
hvg.hu

Ha valaki attól tart, illetéktelenek is megpróbálhatnak hozzáférni a telefonjához, telepítsen rá egy ügyes kis őrt, olyat például, mint az alábbi alkalmazás.

Ha valahol ott felejtjük telefonunkat, nemcsak azt kockáztatjuk, hogy idegenek megpróbálnak hozzáférni, hanem azt is, hogy egyenesen magukkal viszik. Ilyenkor, de akár az irodánkban is jól jöhet az Unlocker Find nevű ingyenes androidos app, amelyik azonnal informál arról, ha valaki megtámadná készülékünket.

Az alkalmazás figyeli a telefont, és ha azt tapasztalja, hogy hozzányúltak, és rossz PIN kóddal próbálkoznak, azonnal e-mailt küld a készülék tulajdonosának. Ebben a mailben még egy fotó is lesz (amit akár a barátainkkal is megoszt az app), ugyanis a telefon frontoldali kamerájával lefényképezi a próbálkozót. Még a GPS kódját is elküldi, hátha épp magával vitte a telefont.

©

Vicces, de hasznos funkció a „scream” riasztás, ekkor ugyanis a telefon visítani kezd, ha helytelen PIN-nel próbálkozna valaki. Arra is van mód, hogy az app ikonját elrejtsük a kijelzőről, viszont ekkor csak egy adott  kóddal lehet elindítani az alkalmazást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!