szerző:
hvg.hu

Nem tévedés, több mint 300 év börtönbüntetést kapott egy török fiatalember, aki a kelleténél jobban értett a számítógépekhez, és ezt a tudást nemtelen célra használta.

Nem is kell teljes életfogytiglanra gondolni, ha halmazati büntetésként több száz évet is ki lehet szabni. Törökországban ez mindenesetre így működik, és most egy 26 éves török hacker tapasztalhatja meg, mi is az a kilátástalanság.

Az Onur Kopcak nevű fiatalembert ugyanis 334 évníi börtönbüntetésre ítélték. Egy korábbi ítélet alapján „csak” 199 évet kellene leülnie, mivel hamis, banki oldalaknak álcázott weboldalakkal csalta ki a mit sem sejtő felhasználók banki adatait. 43 meglopott ügyféltől érkezett feljelentés, ezért kapta a 199 évet, de miután további 11 megkopasztott ügyfél is előkerült, még 135 évet sóztak rá.

©

A hacker egyelőre kapkodja a fejét, és nem érti, milyen alapon kapott ekkora büntetést. Ahogy arra a Business Insider is rámutat, Amerikában a legnagyobb hitelkártya-adatlopásként elhíresült hacker-akcióért 20 évet szabtak ki.